Re: Max.výše nezdanitelného příjmu
Mám v této souvislosti dotaz. Osoba vykonává v průběhu roku určitou činnost, za kterou jednou za rok dostane částku do 20000,-. Je možné to považovat za příležitostný příjem nebo je potřeba odměnu formulovat nějak, aby vypadala jako za jednorázovou akci?
Re: Max.výše nezdanitelného příjmu
Uvedu Vám příklad: máte zahrádku a Vy si z ní během léta prodáte ovece+zeleninu nejvýše do 20 000Kč.Také se nejedná v tomto případě o jednorázovou akci. Nebo, máte kanceláře a jednou za Q Vám tam příjde paní umýt okna a její roční odměna nepřesáhne částku 20 000Kč.
Re: Příjem příležitostný, činnost soust.
Jde mi právě o to, že § 10, 1a říká, že jsou osvobozeny příjmy z příležitostných činností. Činnost trenérů je soustavná, celoroční, pouze příjem je příležitostný, protože dostanou zaplaceno jen jednou za rok. Jaký na to máte názor? Bude-li to 6000,- až 20000,- mají podat přiznání?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 12. 2006 7:26
Kolik je nejvyšší max. výše vedlejšího příjmu ročně, který se nezdaňuje? Nemám živnost. Jsem zaměstnanec na HPP. Děkuji