Sleva na dani osvc

• (neregistrovaný)

22. 12. 2006 10:35

dobrý den,

je to ještě předčasné, ale můžu poprosit o radu?
    jsem zaměstnána na HPP a zároveň jsem od 1.9.2006 OSVĆ jako vedl.prac.čin.

jak to bude se slevou na dani OSVĆ 7200,- pokud v práci mám podepsané prohlášení a je mi poskyt. sleva na dani 600,- měsíčně.

SEČTOU SE ZÁKLADY DANÍ HPP+OSVČ. A Z VYPOČTENÉ DANĚ SE ODEČTOU ZÁLOHY Z HPP A SLEVA NA DANI 7200,- I KDYŽ PODNIKÁM OD ZÁŘÍ? DĚKUJI.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2006 11:59

Slávka (neregistrovaný)

Re: sleva na dani osvc
      Od zaměstnavatele si vyžádáte potvrzení o výši příjmů za rok 2006 a daňové přiznání musíte vyplnit a podat sama. V něm sečtete příjmy se zaměstnání (hrubé) + podnikání + případné další příjmy.

Od vypočteného danového základu odečtete nezdanitelné částky/slevy na dani, tj. celých 7200 na poplatníka a pokračujete dál ve výpočtu daně dle formuláře. Od vypočtené daně odečtete zálohy na dan, které vám srazil zaměstnavatel a zbytek doplatíte. Tolik zjednodusene. Formulář danového přiznání Vás ve výpočtu navede. Nezapomeňte podat též Přehled na Vaši zdravotní pojištovnu a na Okresní správu sociálního zabezpečení (pro OSSZ budete k Přehledu potřebovat přiložit potvrzení od zaměstnavatele, aby Vám Vaše podnikání uznali jako vedlejší činnost - formulář stáhnete ze stránek www.cssz.cz , konkretne je to:

http://www.cssz.cz/osvc/prehled_2006/soubory/potvrzeni_o_dobe_zam.rtf

• 22. 12. 2006 12:01

Slávka (neregistrovaný)

Re: sleva na dani osvc
      Sleva na dani Kč 7200 se vztahuje na osobu poplatníka za rok, nikoli tedy k určitému druhu příjmu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).