Přeřezení na jinou práci

• (neregistrovaný)

22. 12. 2006 12:17

Dostal jsem výpověď dohodou k 31.12.06,
    nesouhlasil jsem a nepodepsal,
    na jak dlouho mně můžou přeřadit na jinou práci?
    Můžu odmítnout přeřazení?
    Děkuji za všechny rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2006 12:30

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Přeřezení na jinou práci
      Pravděpodobně jste nedostal výpověď, ale navrhli Vám skončení pr.pom. dohodou. Souhlasi nemusíte. Máte nárok na přidělování práce podle Vaší pr.smlouvy, takže s převedením souhlasit nemusíte. Organizace může někdy i musí přeřadit zaměstnance na jiné pr.místo i kdyby s tím nesouhlasil, ale to jsou velice ojedinělé důvody, zpravidla zdravotní, odstraň.živelné pohr apod. přesně najdete v ZP par.37.
      Nedojde-li ve Vašem případě k převedení ze zákonných důvodů, máte nárok na náhradu mzdy ve výši prům. výdělku- bude se jednat o překážky na straně zaměstnavatele. Jsou-li tyto překážky déletrvající, je pro něho lepší přistoupit k výpovědi z organizačních důvodů. I pak po dobu výpovědní doby je povinen Vám platit tuto náhradu mzdy a při skončení pr.poměru vyplatit odstupné ve výši trojnásobku Vašeho prům. platu.(od 1.1.07)
      Nechcete-li přijít o zaměstnání, zkuste zvážit jejich nabídku na jiné místo , všechny změny pak musí být sjednány písemně, vč. důvodů převedení , odměňování a doby,po kterou má převedení trvat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).