Re: Přeřezení na jinou práci
Pravděpodobně jste nedostal výpověď, ale navrhli Vám skončení pr.pom. dohodou. Souhlasi nemusíte. Máte nárok na přidělování práce podle Vaší pr.smlouvy, takže s převedením souhlasit nemusíte. Organizace může někdy i musí přeřadit zaměstnance na jiné pr.místo i kdyby s tím nesouhlasil, ale to jsou velice ojedinělé důvody, zpravidla zdravotní, odstraň.živelné pohr apod. přesně najdete v ZP par.37.
Nedojde-li ve Vašem případě k převedení ze zákonných důvodů, máte nárok na náhradu mzdy ve výši prům. výdělku- bude se jednat o překážky na straně zaměstnavatele. Jsou-li tyto překážky déletrvající, je pro něho lepší přistoupit k výpovědi z organizačních důvodů. I pak po dobu výpovědní doby je povinen Vám platit tuto náhradu mzdy a při skončení pr.poměru vyplatit odstupné ve výši trojnásobku Vašeho prům. platu.(od 1.1.07)
Nechcete-li přijít o zaměstnání, zkuste zvážit jejich nabídku na jiné místo , všechny změny pak musí být sjednány písemně, vč. důvodů převedení , odměňování a doby,po kterou má převedení trvat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 12. 2006 12:17
Dostal jsem výpověď dohodou k 31.12.06,
nesouhlasil jsem a nepodepsal,
na jak dlouho mně můžou přeřadit na jinou práci?
Můžu odmítnout přeřazení?
Děkuji za všechny rady.