Re: Reklamace
Prodejce Vám může zajistit opravu zboží. Vy můžete žádat namísto jeho opravy výměnu za nový kus, ovšem to pouze tehdy, pokud takový požadavek není charakteru opravy neúměrný. Pokud Vám prodejce ani opravu nenabízí, pak máte nárok na výběr zda chcete vrátit peníze nebo si vybrat nepoškozený kus. K zakoupení jiného výrobku, a to i např.téže značky, se samozřejmě můžete sama rozhodnout, pokud Vám ji prodejce nabízí, avšak nejste povinna kní přistoupit. Takže pokud není výrobek opravován, můžete chtít buďto nový kus nebo peníze. Pokud si vyberete nový kus, pak dbejte na to abyste obdržela doklad o jeho nabytí,protože na tento nový kus se vztahuje nová reklamační lhůta nezávislá na reklamační lhůtě původně reklamovaného zboží.
Kamila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
23. 12. 2006 11:01
Ráda bych se zeptala, zda při reklamaci může prodejce vyřídit reklamaci tak, že nabídne zákazníkovi zboží ve stejné hodnotě. Bundu jsem u výrobce již podruhé reklamovala, nyní mi nabídl jiné zboží ve stejné hodnotě, avšak já zakoupené značce už nevěřím a ráda bych si vybrala bundu u jiného prodejce, chtěla bych aby mi vrátil za reklamované zboží peníze, mám na to právo? Děkuji za odpověd.Lucka Dubná
ludul@seznam.cz