Re: doprava z EU a DPH + kurs - děkuji!
Ještě doplňuji, vedu DE. Je mi jasné,že v DE bude jako daňový výdaj částka 818 Kč, nevím si rady s DPH. Napadá mě varianta a) přiznat daň a uplatnit odpočet z 818 Kč
b) přepočíst denním kursem ke dni DUZP (ke dni převzetí zboží?) částku 1060 SKK a přiznat daň a uplatnit odpočet z této částky. V DE a DPH tak budou rozdílné částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 12. 2006 12:15
Dělám to poprvé tak prosím o radu:
zakoupeno zboží z EU, dopraveno spediční firmou. Vystavena zvlášť faktura za zboží a zvlášť za dopravu. Za zboží s tím si vím rady - přiznám daň a uplatním odpočet. S fa za dopravu si rady nevím - faktura je vystavena v SKK slovenskou spediční firmou na částku 1060 SKK, z toho za obstarání mezinárodní přepravy zásilek 1000 SKK a zpracování KZZ 60 Kč. Zásilku dovezl český kurýr s přepravním listem vystaveným firmou českou, vyžádal si zaplacení 818 Kč s tím, že tato částka odpovídá 1060 SKK. Na příjem 818 Kč vystavil příjmový pokladní doklad. Pomoc! Jak to mám zaúčtovat - DPH stejně jako u zboží? Kursem se nezabývat a přiznat daň a uplatnit odpočet ze základu 818 Kč?