Vrácení daně - dlouhodobá PN

• (neregistrovaný)

26. 12. 2006 10:11

Zdravím,
    jsem od počátku července v PN, pokud podám daňové přiznání, bude mi vrácena daň "za toto období" ??? Jsem zaměstnanec... Kde případnjě najdu bližší informace ??? Díky !

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 12. 2006 14:10

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Vrácení daně - dlouhodobá PN
      Pokud jste jemom zaměstnán, pak vám vyrovnání daně provede zaměstnavatel, pokud u něho do 15.2.2007 podepíšete prohlášení, že žádáte o provedení ročního zúčtování daně z příjmů. Pokud vám vznikne přeplatek (dá se to předpokládat), pak vám bude vyplacen zaměstnavatelem nejpozději ve výplatě za 03/2007 vyplácené v 04/2007.
      Pokud si budete podávat sám DP a z vznikne vám dle daňového přiznání přeplatek na dani a vy si na tiskopise DP podepíšete žádost o vrácení přeplatku na dani, bude vám vrácen do 30.4.2007.

• 26. 12. 2006 16:19

V (neregistrovaný)

Jenom malý dodatek - nevím co myslíte tím za toto období. Pokud dobu pracovní neschopnosti, žádnou daň z nemocenské neplatíte, nemůže Vám být ani vrácena.

• 27. 12. 2006 9:11

Anonymní (neregistrovaný)

Dle § 35ba se poplatníkovi za zdaňovací období snižuje vypočtená daň o částku 7 200 Kč na poplatníka. Pokud měl PN od července, lze předpokládat, že mu vznikl přeplatek na dani. Je samozřejmé, že v době nemoci žádnou daň neplatil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).