Re: Vrácení daně - dlouhodobá PN
Pokud jste jemom zaměstnán, pak vám vyrovnání daně provede zaměstnavatel, pokud u něho do 15.2.2007 podepíšete prohlášení, že žádáte o provedení ročního zúčtování daně z příjmů. Pokud vám vznikne přeplatek (dá se to předpokládat), pak vám bude vyplacen zaměstnavatelem nejpozději ve výplatě za 03/2007 vyplácené v 04/2007.
Pokud si budete podávat sám DP a z vznikne vám dle daňového přiznání přeplatek na dani a vy si na tiskopise DP podepíšete žádost o vrácení přeplatku na dani, bude vám vrácen do 30.4.2007.
Re: Vrácení daně - dlouhodobá PN
Dle § 35ba se poplatníkovi za zdaňovací období snižuje vypočtená daň o částku 7 200 Kč na poplatníka. Pokud měl PN od července, lze předpokládat, že mu vznikl přeplatek na dani. Je samozřejmé, že v době nemoci žádnou daň neplatil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 12. 2006 10:11
Zdravím,
jsem od počátku července v PN, pokud podám daňové přiznání, bude mi vrácena daň "za toto období" ??? Jsem zaměstnanec... Kde případnjě najdu bližší informace ??? Díky !