Technické zhodnocení ano/ne

• (neregistrovaný)

27. 12. 2006 17:31

Pred uzaverkou kontroluji jeste veskery majetek a zarazila jsem se u technickeho zhodnoceni.
    Jenom pro upresneni dle vnitr.smernice, odepisujeme majetek od 2 tis Kc. Technicke zhodnoceni od 40 tis.Kc.
    U par invent.cisel doslo k navyseni PC z duvodu rozsireni puvodniho majetku - napriklad mame kamerovy system a byl rozsiren o dalsi soucasti. Nebo mame pilu, ke ktere byly dokoupeno prislusenstvi. Nebo k mericimu pristroji byly dokoupeny dalsi nastavce. Ani u jednoho z techto zvyseni PC nepresahla castky 40tis. KC. Ted nevim co s tim? Mam ty prirustky preuctovat jako samostatna inventarni cisla? Nebo je mohu nechat u puvodnich jako technicke zhodnoceni, ale protoze nedoslo k prevyseni ceny nad 40.000 nebudu menit způsob vypoctu odpisu.
    Muzete mi prosim poradit. Nejak jsem se do toho zamotala? :-))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 12. 2006 21:31

Crt (neregistrovaný)

Re: Technické zhodnocení ano/ne
      Máte dvě možnosti - pokud se rozhodnete, můžete i TZ do 40000 přiúčtovat k pořizovací hodnotě původního majetku a začít odepisovat z vyšší PC...nebo to pro vás bude nákladová položka a dle vaší vnitřní směrnice to příslušenství můžete vést jako drobný majetek v operativní evidenci... původní PC se nemění, tím pádem se nebude měnit ani způsob výpočtu odpisů..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).