Placení svátků

• (neregistrovaný)

28. 12. 2006 10:41

Dobrý den, prosím Vás mám velkou prosbu. V podniku máme nerovnoměrnou pracovní dobu po-pá a doděláváme si hodiny o sobotě a neděli a také chodíme do služby i o svátku, který připadne na všední den. Prosím vás, když nejdu ve všední den a připadne na ten svátek do práce, protože na mě nevyšla služba, jsem doma zadarmo nebo mám mít placený jako náhradu. Mnohokrát děkuji za každou odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 12. 2006 10:52

Jiřka (neregistrovaný)

Re: placení svátků
      Jestliže jste v ten sváteční den doma a ani jste v ten den neměl mít směnu, náhrada mzdy za svátek nepřísluší, protože Vám žádná mzda v důsledku svátku neušla.

• 28. 12. 2006 11:40

jjj (neregistrovaný)

Ještě dodávám pracujeme 7,5 hodin denně od pondělí do pátku, placený jsem v hodinové časové mzdě. Když je svátek v pracovní den započítává se mi to do přesčasu nebo ne. Mnohokrát děkuji

• 28. 12. 2006 22:52

Jiřka (neregistrovaný)

Jestliže je svátek ve Váš pracovní den a Vy do práce nejdete (čili Vám odpadne směna), náleží Vám náhrada mzdy za svátek. Jestliže je svátek ve Váš pracovní den a Vy do práce jdete, náleží ám mzda za práci plus příplatek za práci ve svátek (100%). Není to přesčas. Jestliže je svátek ve Váš nepracovní den a Vy do práce nejdete, nenáleží Vám nic. Jestliže je svátek ve Váš nepracovní den a Vy do práce jdete, náleží Vám mzda za práci, příplatek za práci ve svátek plus příplatek za práci přesčas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).