Re: placení svátků
Jestliže je svátek ve Váš pracovní den a Vy do práce nejdete (čili Vám odpadne směna), náleží Vám náhrada mzdy za svátek. Jestliže je svátek ve Váš pracovní den a Vy do práce jdete, náleží ám mzda za práci plus příplatek za práci ve svátek (100%). Není to přesčas. Jestliže je svátek ve Váš nepracovní den a Vy do práce nejdete, nenáleží Vám nic. Jestliže je svátek ve Váš nepracovní den a Vy do práce jdete, náleží Vám mzda za práci, příplatek za práci ve svátek plus příplatek za práci přesčas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 12. 2006 10:41
Dobrý den, prosím Vás mám velkou prosbu. V podniku máme nerovnoměrnou pracovní dobu po-pá a doděláváme si hodiny o sobotě a neděli a také chodíme do služby i o svátku, který připadne na všední den. Prosím vás, když nejdu ve všední den a připadne na ten svátek do práce, protože na mě nevyšla služba, jsem doma zadarmo nebo mám mít placený jako náhradu. Mnohokrát děkuji za každou odpověď.