S.r.o. končí, ale...

• (neregistrovaný)

28. 12. 2006 16:57

Mám takový problém. S.r.o. chce končit konkurzem vyhlášeným sama na sebe. Teď mi jde ale o to, že v ní jsou čtyři zaměstnanci, z toho dva zaměstnanci společníci. Jako společníci nedostávají žádné peníze, ale mají pouze mzdu za to co odpracují - jako zaměstnanci. Protože má firma vyšší náklady, než výnosy, tak by mě zajímalo, jak se mají chovat, když nechtějí přidělávat další náklady firmě - jejich mzdou, protože na to nejsou peníze. Říkali, že kvůli tomu, že nejsou peníze, tak by si taky neměli nic dávat. Problém je ale v tom, že oni jsou jedinný ze společníků, kteří tam prracujou a kdyby tam nepracovali a přihlásili by se na pracák, tak by tam nemohli dál figurovat a ještě by se to zhoršilo, protože by ani neměl kdo vydělávat peníze při likvidaci. Jde o to, jestli, kdyby si nedali žádnou mzdu, jestli by to šlo aby neukončovali pracovní poměr, ale kdo by jim pak platil, stát? A pak by to zas vymáhal na firmě, která nemá peníze? To se mi zdá divné. Jde o to, jak nepřidělávat firmě dluhy, ale zůstat tam to doklepat, jako společníci. Prakticky se mi to zdá nemožné.
    Osobně bych snížila náklady jinde, třeba zbytečně vysoké náklady na provoz (nájem, elektrika, plyn). Podle mě jde o to, že další společníci, kteří tam nepracují, jim tvrdí, aby si nic nedávali, když jde firma do krachu. Jaký na to máte názor? Že je nemožné, aby chodili na pracák nebo na sociálku a přitom tam pracovali. Ledaže by skončili pracovní poměr, a pak by tam neměli co dělat. Nebo že by tam ještě pracovali navíc, jako bez nároku na příjem? Jde to vůbec?
    Předem díky za projevenou soustrast:-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 12. 2006 13:27

bdm (neregistrovaný)

Re: s.r.o. končí, ale...
      *** :-) Na soustrast je ještě brzy, ne? :-)) Klidně mohou ukončit pracovní poměr, podílet se na chodu firmy a nebrat si žádnou odměnu :-) ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).