Re: Exekuce - srážky ze mzdy od 1.1.2007
Já jsem to také zkoumala a vůbec tomu nerozumím. Jestli na něco prosím přijdete dejte nějaký příklad
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 12. 2006 14:56
Právě jsem narazila ve Sbírce zákonů na nař.vlády 595/2006, kterým se ruší dosavadní (63/1998). Základní nezabavitelná částká se vypočítává nejen z životního minima jednotlivce (zákon 110/2006), ale také se připočítá částka "Normativní náklady na bydlení" - viz nový § 26 zákona 117/1995 o státní sociální podpoře. Nevím, zda jste to už někdo studoval, já jsem to zkusila, ale na luštění košatých souvětí našich zákonodárců asi nemám dost fištrónu... Narazila jsem hned v § 1, odst. 1 - kolik na osobu povinného jsem ještě vypočítala, ale na vyživovanou osobu - má to být 1/4 z té částky na osobu povinného, nebo 1/4 z toho součtu, co se z něj na povinného vypočtou 2/3? Jak tomu rozumíte, já jsem se tu do toho zamotala a nemám s kým to zkonzultovat :-(?