Jedno auto jezdí pro dvě s.r.o-doplnění

• (neregistrovaný)

30. 12. 2006 16:09

Doplnění dotazu :

zaměstnanec obou firem, pro jednu jezdí a ta je přhlášena k silniční dani a pro druhou chce jezdit. Co má ta společnost udělat ? Taky se registrovat k silniční dani a zaplatit silniňí daň ?

Původní dotaz :

Zdravím všechny a chtěl bych požádat někoho, kdo má zkušenost jak je to s využívánim auta pro dvě firmy. V současné době využívám sem tam auto které není v majetku společnosti. Společnost je přihlášená k silniční dani, platí silniční daň a v lednu podává přiznání k silniční dani. Teď ale chci využít auto ještě pro druhé s.r.o. V jednom jsem jednatel a ve druhém společník. Mám také tu druhou společnost přihlásit k silniční dani, platit silniční daň a podávat v lednu přiznání k silniční dani ? Přečetl jsem zákon o silniční dani, ale moc moudrý z toho nejsem. Kdo by uměl poradit, moc díky předem za odpověď. J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 1. 2007 2:53

xxl (neregistrovaný)

Re: jedno auto jezdí pro dvě s.r.o-dopln
      § 4 Poplatníci daně
      (1) Poplatníkem daně je fyzická nebo právnická osoba, která
      a) je provozovatelem vozidla registrovaného v České republice v registru vozidel a je zapsána v technickém průkazu,
      Daň se platí jen jednou - kdo je provozovatelem a je v TP. Je to jeho náklad (po zaplaceníú. Pro druhou společnost by bylo potřeba výkony vozidla fakturovat. Pozor, jde zde o personální spojení, t.zn. v obvyklých cenách.

Silniční daň

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).