Re: Potvrzení o dič
Svému obchodnímu partnerovi v EU předložíte o nahlédnutí originál naší registrace o DIČ ( ztn. že jste plátce DPH v ČR) a dáte kopii této registrace ( nebo dle domluvy uděláte opis této registrace). Tímto dokumentem svému partnerovi v EU oznamujete, že jste plátcem DPH v ČR a že on Vám může vystavit fakturu bez jejich sazby daně ( Vám vzniká povinnost si provést v ČR samovyměření ). Takto to praktikujeme s našimi partnery z EU a funguje to !. pěkný den. Jarča
Re: Potvrzení o dič
Pokud máte registraci z doby před vstupem do EU, budete na ní mít DIČ ve starém tvaru. V tom případě si musíte od FÚ vyžádat tzv. potvrzení o registraci - implicitně to samozřejmě po změně formátu nevydávali.
Jinak záleží na tom, co partner požaduje, tzn. jestli se např. nespokojí s ověřením ve VIES.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2007 9:25
Jsem FO podnikatel a nakupuji zboží ve státech evropské unie. Od ledna jsem plátcem DPH. Kde si mám zřídit mezinárodní potvrzení o dič? je na to speciální formulář? Děkuji.