Výživné-celý měsíc nemocenská

• (neregistrovaný)

2. 1. 2007 12:54

Dobrý den všem,může mi někdo poradit jak je to s výplatou výživného když je pracovník celý měsíc nemocný?Jsme MO a dohoda byla,že se každý měsíc před vlastní výplatou odeslala částka výživného.Jenže teď mám poprvé případ že vlastně není z čeho to výživné vyplatit.Jak to bude?Děkuji předem za veškéré odpovědi.T.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2007 13:36

Blanka (neregistrovaný)

Re: Výživné-celý měsíc nemocenská
      Pokud jste MO, musíte každý exekuční příkaz ofotit a zaslat na příslušnou OSSZ, která v těchto případech provede exekuci z nemocenských dávek a odešle na patřičný účet.

• 2. 1. 2007 20:06

M.H. (neregistrovaný)

Tak u naší PSSZ to tak nefunguje. Nám ofocené příkazy vrací nazpátek, PSSZ vyžaduje exekuční příkazy psané přímo na ně (tedy ne na zaměstnavatele), musíme o nemoci zaměstnance dát vědět soudu nebo exekutorovi. To vše v případě, že je zaměstnanec nemocný po celý měsíc, jakmile byť jeden den má nárok na mzdu, srážky odmítají provádět :o/

• 3. 1. 2007 9:41

Anna (neregistrovaný)

A co tomu říkají soudy? To tedy žasnu - já nemám s malými organizacemi moc zkušeností, pracuju většinou pro velké, resp. v malé jsem se se souběhem nemoci a exekuce nesetkala. Začala jsem o tom přemýšlet až teď - v souvislosti s tím odloženým zákonem.

• 3. 1. 2007 10:05

T. (neregistrovaný)

Děkuji za radyJdu volat naši sociálku a jsem zvědavá co mi na to řeknou.:-)T.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).