Re: Záp.list -originál či kopie???
A což takhle si tu kopii ověřit podle originálu (stvrzení podpisem zaměstnance a personalisty)? Myslím, že to je jedno zda máte originál či kopii.. A na jednu stranu se zaměstnaci ani nedivím. Nechce, aby se mu to ztratilo. Jedná se o jeho doklad.
NE! Nejedná se o jeho doklad. Jedná se doklad, který je určen pro zaměstnavatele. Už se to tu probíralo mnohokrát a stále dokola. A nedávno se tady paní JiřinaH. už docela rozzlobila, že ji berou všichni čerti z úředníků, kteří do systému akorát vnášení zmatek svými nekvalifikovanými odpověďmi. Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák) vystavuje zaměstnavatel, předává ho zaměstnanci a ten ho při nástupu k novému zaměstnavateli předá jemu. ORIGINÁL, protože v tomto potvrzení o zaměstnání se mimo jiné nachází zápočet promaroděných dní a na základě tohoto zápočtu pak zaměstnavatel vypočítává délku podpůrčí doby při dlouhodobé nemoci.
Paní Jiřko,děkuji za jasnou odpověď.
Ale víte co mě nejvíc zmátlo?
Dodatečně jsem si uvědomila, že když jsem loni vypisovala žádost o invalidní důchod jedné paní, která neměla udělané předstihové řízení, tak pracovnice OSSZ vyloženě chtěly doložit odpracované doby originály zápočtových listů!!!
Ještě, že je naše zaměstnankyně měla, jinak nevím co bych tam napsala.
Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2007 6:29
Dobré ráno,
teď se tady dohaduji s novým zaměstnancem.On mi tvrdí, že na OSSZ mu řekli, že originál zápoč.listu si má ponechat a nám jako
novému zaměstnavateli odevzdat kopii.
Já jsem si vždy myslela, že vždy při nástupu do nového zaměstnání
se má odevzdat originál.
Nevíte, kde najdu nějaký paragraf, který mi a především mu dá jasné vysvětlení, jak to má doopravdy být???
Děkuji.