Re: Stejně musíme přepsat pracovní smlou
Dobrá duše mi do budoucna poradila sepsat prac.smlouvy a místo paragrafu uvádět "dle ustanovení ZP v platném znění", vzhledem k tomu, že nevíme jak dlouho tento hybryd zvaný Nový zákoník práce vydrží.
No, tak jsme to měli psané my a kontrola z Inspektorátu práce nám smlouvy přikázala předělat a slíbila nám za ně pokutu (rozhodnutí o pokutě ještě nepřišlo, takže netuším, nakolik si to cení). Zdůvodnění (ústní teda, ne písemné): zaměstnanec má právo znát konkrétní paragraf, kterým se daná věc řídí, ne každý zaměstnanec si to umí najít v zákoně sám, takže pokud nenapíšeme konkrétní číslo paragrafu, upíráme mu jeho právo na informace :o/
Inspektorát práce zřejmě nenašel při kontrole u Vás jinou závadu , tak než tu kterou popisujete. Musím ale říci, že v případě vyměření pokuty bychom se odvolali, jelikož , jak je i v novém ZP můžou být informace pro zaměstnance nahrazeny odkazem na příslušný právní předpis, na kolektivní smlouvu nebo na vnitřní předpis. Nikde není uvedeno, že se musí navíc uvést také paragraf. Odkazem na příslušní právní předpis rozhodně není dotčeno právo zaměstnance na informace, pokud tento právní předpis je volně k dispozici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2007 11:02
Stejně ale musíme přepsat pracovní smlouvy,ne.........vždyť se změnili čísla paragrafů,takže jsou ty smlouvy nesmyslné:(
Jak toto řešíte? Nikde jsem zatím nenašla nové verze smluv pravnovních dle nových paragrafů:(
Poradíte mi?