Re: ukončení podnikání
řekl bych, že jeho závazek ukončit vaše podnikání je neplatný, protože odporuje zákonu. své podnikání musíte ukončit sama.
dle inventury ke dni ukončení podnikání odvedete daně z pohledávek i zboží, případně dph, jste-li plátce. musíte dát žádost o souhlas s ukončením podnikání na ŽÚ, FÚ se k tomu vyjádří (pravděpodobně vás i zkontroluje).najděte si v dotazech ukončení podnikání, řešilo se to tu mockrát.
ale můj osobní názor - pokud je pravda, že máte tolik zboží, při ukončení se nedoplatíte a nebožtík má pravdu, když ještě ukončit nechce.
druhá věc je, že za vše, co je činěno vaším jménem, jste před fú zodpovědná vy. pokud vůbec nevíte, "jak" se na vás podniká, je to od vás dost odvážné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2007 11:05
Jsem zaměstnána jako učitelka. Můj bývalý manžel podnikal v oblasti obchodu jako fiyzická osoba. Má na to živnostenský list.
V době trvání našeho manželství jsem přistoupila i já na to, že jsem si zřídila živnostenské oprávnění na obchod a podnikala při mém povolání. Můj tehdejší manžel tvrdil, že tato forma podnikání je pro nás výhodná.
Po rozvodu byla mezi mámi uzavřena smlouva o vyrovnání po rozvodu a v ní se můj bývalý manžel zavázal ukončit podníkání na mé jméno do konce roku 2006.
Ovšem nic proto neudělal. Teď se vymlouvá se na velké zásoby (prý za 500 000.-), ze kterých by se platili velké daně.
Potřebovala bych tedy poradit jaký je postup při ukončení podnikání a jaké kroky bych případně měla učinit.