K jakému dni má být platná evidence na úřadu práce, pokud zitra navštívím živnostenský úřad?
Děkuji
Nevím, co řešíte. Na pracáku jim řeknete, od kdy máte zřízený živnostenský list (nejspíš budou chtít vidět nějaký doklad) a oni už si vás z evidence vyřadí k tomu správnému datu.
Vaše přihlášení k sociálnímu a zdravotnímu pojištění by měl zařídit živnostenský úřad a vy už byste nemusel nic dělat. Ale nezřídka se stane, že se přihláška po cestě zašantročí. Proto doporučuji za pár dnů na sociálku a na zdravotní pojišťovnu zatelefonovat, jestli už obdrželi info z živnostenského úřadu. Pokud obdrželi, tak je vše v pořádku, pokud neobdrželi, budete jim přihlášky muset poslat osobně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2017 10:49
Dobrý den,
V září jsem dokončil maturitní zkoušku, a tak jsem se musel zapsat na úřadu práce.
Teď jsem tedy zapsaný na úřadu práce, ale zítra si pujdu zažádat o živnostenské oprávnění na volnou živnost na živnostenský úřad.
Vyplním jednotný registrační formulář a budu chtít, aby mě zaregistrovali na finančním úřadu, české správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně. Živnost budu chtít provozovat ten den, co si jí půjdu založit.
Musím tedy zajít na pracovní úřad a nahlásit vyřazení z evidence na úřadu práce? Pokud ano, tak vyřazení má být platné ke dni, kdy navštívím živnostenský úřad?
Musím dále navštívít zdravotní pojišťovnu a správu sociálního zabezpečení?
Děkuji za odpovědi.