Úřad práce OSVČ

• (neregistrovaný)

9. 10. 2017 10:49

Dobrý den,
    V září jsem dokončil maturitní zkoušku, a tak jsem se musel zapsat na úřadu práce.
    Teď jsem tedy zapsaný na úřadu práce, ale zítra si pujdu zažádat o živnostenské oprávnění na volnou živnost na živnostenský úřad.
    Vyplním jednotný registrační formulář a budu chtít, aby mě zaregistrovali na finančním úřadu, české správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně. Živnost budu chtít provozovat ten den, co si jí půjdu založit.
    Musím tedy zajít na pracovní úřad a nahlásit vyřazení z evidence na úřadu práce? Pokud ano, tak vyřazení má být platné ke dni, kdy navštívím živnostenský úřad?
    Musím dále navštívít zdravotní pojišťovnu a správu sociálního zabezpečení?
    Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2017 11:47

Marek (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.
      Ještě by prosil o odpověď na tuto otázku:
      K jakému dni má být platná evidence na úřadu práce? Ke dni navštívení živnostenského úřadu?
      Děkuji

• 9. 10. 2017 11:48

Marek (neregistrovaný)

K jakému dni má být platná evidence na úřadu práce, pokud zitra navštívím živnostenský úřad?
      Děkuji

• 9. 10. 2017 12:45

M.M. (neregistrovaný)

Dobrý den,

změny hlásíte do 8- mi dnů, tz. až obdržíte ŽL, bude tam uveden datum zahájení činnosti, máte 8 dnů na to, informovat ÚP a ostatní.

• 9. 10. 2017 18:10

Lada (neregistrovaný)

Nevím, co řešíte. Na pracáku jim řeknete, od kdy máte zřízený živnostenský list (nejspíš budou chtít vidět nějaký doklad) a oni už si vás z evidence vyřadí k tomu správnému datu.

Vaše přihlášení k sociálnímu a zdravotnímu pojištění by měl zařídit živnostenský úřad a vy už byste nemusel nic dělat. Ale nezřídka se stane, že se přihláška po cestě zašantročí. Proto doporučuji za pár dnů na sociálku a na zdravotní pojišťovnu zatelefonovat, jestli už obdrželi info z živnostenského úřadu. Pokud obdrželi, tak je vše v pořádku, pokud neobdrželi, budete jim přihlášky muset poslat osobně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).