Přeúčtování služeb a DPH - P R O S Í M

• (neregistrovaný)

3. 1. 2007 16:58

Jsme spediční firma. Celý rok při přeúčtování služeb, resp. přepravy, kterou nám provedla jiná přepravní firma, za datum zdanitelného plnění považuji den dle par. 21, odst. 7, bod j), zákona o DPH.
    Nyní na přelomu roku jsem v rozpacích. Pokud mně např. dojde fa 20.01.2007 za přepravu, která se týkala přepravy uskutečněné v roce 2006, můžu DPH z této faktury uplatnit až 20.01.2007 a základ dát do nákladů ve stejném datu? V návaznosti na tuto přijatou fakturu vystavím fakturu v navýšené částce a DPH odvedu
    taktéž k tomuto datu. Moc prosím o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2007 19:53

Z (neregistrovaný)

Re: Přeúčtování služeb a DPH - P R O S Í
      Ohledne DPH zalezi, kdy je datum UZD (ne kdy vam prijde). A co se tyce nakladu, tak ja to delam tak, zepockam az faktura prijde, pote zpetne zauctuju internim dokladem prijem pristich obdobi, protoze uz mam pred sebou fakturu a konkretni sumu a nauctuju to proste do nakladu lonskeho roku. Danou fakturu zauctuju pak oproti uctu prijem pristich obdobi v letosnim roce. Tim se mi ucet "prijem pristich obdobi vynuluje a fakturu z DUZP mam v nakladech lonskeho roku:-)
      Snad jsem to vysvetlila pochopitelne:-)

• 4. 1. 2007 7:56

janam (neregistrovaný)

Podle par.21 pro nás je DUZP den, kdy nám faktura přijde. Chodí nám totiž i s velkým zpožděním. Pokud je přeprava např. do GB, trvá dost dlouho než dotyčný řidič se vrátí do CZ, předá doklady k fakturaci ve své účtárně a ti nám to vyfakturují. Pokud bych se řídila DUZP, které je uvedeno na faktuře, nemohla bych při přeúčtování této přepravy dodržet termín 15 dnů.
      Teď, na přelomu roku, jsem ale na vážkách. I tak děkuji za odpověď.

• 4. 1. 2007 8:25

Zuzka (neregistrovaný)

Ja psala o fakture dosle (prijate).
      Pokud tuto fakturu refakturujete, je jasne, ze DUZP vasi odelsane faktury bude den , kdy jste se o catsce dozvedela.

• 4. 1. 2007 8:59

janam (neregistrovaný)

Díky moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).