Re: Ukončení pracovního poměru
No, teď jste mu chudákovi zamotal hlavu. O 5)6) a 7) se starat nemusí, o to se postará zaměstnavatel. Tvrdě si vyžádejte ihned zápočtový list ( potvrzení o zaměstnání), bez toho Vás nezaevidují na ÚP ( tam musíte jít do 3 dnů pokud nebudete mít jinou práci) a budete mít problémy i při přijetí do nového zaměstnání. Ke dni ukončení prac.poměru jej musíte dostat.
Souhlasím, trvejte na okamžitém vydání potvrzení o zaměstnání (zápočtový list), máte na to právní nárok. I v případě že by šlo o malou organizaci a bude Vám tvrdit, že tam musí být potvrzení o nemocenských dávkách OSSZ, trvejte na svém. Musí Vám vydat zápočtový list, kde napíšou, že doby nemoci potvrdí OSSZ na zvláštním dokladu.
Já to na malých organizacích dělám tak, že vystavím pro zaměstnance zvlášť záp.list s tím, že originál ( s potvrzenými neschopnostmi) pošlu po vrácení z OSSZ. Ten pak dodatečně mohou doložit i na ÚP. Důležité je mít zápočtový list, vše ostatní se dá dodatečně dořešit. Držím palce !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2007 18:12
Dnes po konci směny (jsem řidič a rozvážím zboží) mi oznámili že končí můj pracovní poměr.Jsem ve zkušební době - mají právo. Sice říct to po směně je blbé, ale nic.Chtěl jsem zápočtový list a nedali mi ho, prý na to mají lhůtu 8 dní po ukončení pracovního poměru.Vždy to bylo hned při skončení,podle jakého zákona to je,kde to najdu?A jaké papíry mám ještě dostat - jsem tam od 1.11.2006 do 3.1.2007?Můžu jít na pracák, nebo do jiné práce bez záp listu?
Děkuji Pavel