Re: Karta k dig.tachogr.
Vlastně máte pravdu. Tu kartu vlastní řidič a nikdo jiný ji nesmí používat. Takže co s tím?!
Odpovím otázkou : proplatili byste mu řidičák ? Asi ne, že ? Pokud byste mu proplatili, pak bych si já asi netroufla dát do daň.nákladů a taky si myslím,že by to pro toho řidiče byl pak zdanitelný příjem. Ale je to jen můj názor, zkusím ještě popřemýšlet a možná se nám ještě někdo ozve.
Jen technická poznámka:
Doporučuji Vaší pozornosti výklad k § 6/7/c v D-300 (třebaže pokyny nepropaguji):
"Předmětem daně podle § 6 odst. 7 písm. c) zákona nejsou např. částky, kterými zaměstnavatel hradí zaměstnanci prokázané výdaje:
- za vydání paměťové karty řidiče (umožňující obsluhu digitálního tachografu), kterou musí být řidič vybaven podle § 110a zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění zákona č. 226/2006 Sb.,...", a to v kontextu s § 6/7/c.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2007 19:23
Dobrý večer, jsme dopravní firma. Mám tady stvrzenku o zaplacení poplatku za kartu řidiče k digitálnímu tachografu, na adrese odběratele ale není uvedena firma, ale jméno a adresa zaměstnance. Můžu to zaúčtovat jako výdaj? Nebo mám k tomu vypsat výdajový doklad a dát ho podepsat zaměstnanci, že jsme mu to proplatili? Děkuji za radu.