Doba řízení a bezp. pauza

• (neregistrovaný)

3. 1. 2007 21:46

Jak se počítá doba řízení (jízdy). Je to pouze vlastní jízda, nebo do toho spadají i jiné činnosti(nakládka, vykládka, čekání..). A co znamená, že za dobu řízení se považuje i přerušení kratší než 15 min?
    Př: vyjedu v 6.00, v 7.00 mám 1/2 hodiny nakl, v 8.30 1/2 hod vykl, dále v 9.30 a v deset nakl a vykl po deseti minutách. Dál pouze jízda. Kdy mám dělat bezpečnostní pauzu? Mě to vychází v 11h50min. Nepočítám, že ve 12 mám pauzu na jídlo.
    Pozn: jsem řidič dodávky bez záznamového kolečka a vše rozepisuji v puťovce.
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 1. 2007 8:18

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Doba řízení a bezp. pauza
      Dnem 1.1.07 nabylo účinnosti Nařízení vlády č. 589/2006 kterým se stanoví odchylná úprava prac.doby a doby odpočinku zam.v dopravě. V § 3 se uvádí : pracovní dovbou člena osádky nákl.auta nebo autobusu je doba řízení vozidla,nakládka a vykládka, kontrola a dohled nad cestujícími při nastupování...,čištění a prohlídka vozidla.... atd. Je tam toho hodně, zkuste si na tomto servru najít toto nařízení vlády a pročtěte si ho. O bezpečnostních pauzách a ostatních předpisech v sil.dopravě musíte být každý rok řádně proškolen. Bezp.přestávky se také počítají do výkonu. Přestávka na jídlo musí být nejdéle po šesti hodinách výkonu v délce 1/2hod. a není placená.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).