Re: přijmy z Francie již zdaněne???
Podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění s Francií se podíváte, jestli budete uplatňovat v daňovém přiznání metodu vynětí s výhradou progrese nebo metodu zápočtu daně zaplacené v zahraničí, jelikož se jedná o poměrně složitou agendu, radím vám nechat si zpracovat DP od někoho, kdo se tím profesionálně zabývá.
Re: přijmy z Francie již zdaněne???
Pro příjmy z Francie se požívá metoda zápočtu prostého, do českého daňové přiznání je tedy uvést musíte. O daň zaplacenou ve Francii si můžete snížit daň, která Vám vyjde v ČR.
Pokud ale žádáte ve Francii o vrácení daně, počkejte s českým daňovým přiznáním, až budete mít vyúčtování daně z Francie, abyste si neuplatnila ke snížení vyšší částku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2007 20:33
slyšela jsem že když si něco vydělám ve francii a posílaji mi kč na účet, daní to u nich a mě už to zaplatí zdaněné a pak už to nedaním,je to pravda? má s tím někdo zkušenosti? píšu to někam do přiznani nebo už to vůbec nepoužiju??? prosím o rady!