Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2007 22:24
Dobrý den,
protože začal platit nový zákon 361/2003 o služebním poměru,dostala jsem k podpisu nové rozhodnutí ohledně mého zařazení v záloze Policie ČR(důvod rodičovská dovolená-syn 2,5roku).Protože,dle slov sekretářky se mělo jednat jen o formalitu,podepsala jsem.Nyní po hlubším studování jsem ,ale zjistila ,že se toto rozhodnutí dost podstatně liší od předchozího,který vyplýval ze zákona 186/1992 a zákoníku práce.Chtěla bych se proti novému rozhodnutí odvolat,a tak prosím o právnickou pomoc.Od 1.1.2007 jsem zařazena do neplacené zálohy dle §215 odst.6 z.č.361/2003sb o sl.poměru a už tato věc je v nepořádku,protože tento odkaz na právní úpravu hovoří o jiné záležitosti.Dále mě zařadily do zálohy pod oblastní ředistelsví Plzeň a už mi tam chybí místo mého pracoviště Pomezí(myslela jsem si,že zákoník práce chrání všem matkám na rodičovské dovolené místo do věku 3 let dítěte).V odůvodnění mi píšou,že jsem ve sl.poměru na dobu určitou,neboť celková délka sl.poměru nedosáhla k 1.1.2007 3 roků.A není tam napsáno do kdy je myšlena doba určitá.Jsem ve služebním poměru od 1.5.2002 a v záloze od 2.2.2005. Po konzultaci s osobou odpovídající za správnost vypracování,mi sdělila,že doba v záloze se nepočítá do doby délky služebního poměru.Prosím o pomoc.Do 15.1.2007 musím spáchat odvolání.Děkuji Kateřina Valová Cheb