Re: Pracovní smlouva jednatele společnos
*** Tohle v ní mít nemůže. A nic podobné tomu, co je náplní práce jednatele, kterou definuje Obch.Z. "Jednateli náleží obchodní vedení společnosti". Na cokoli jiného ano. "Jednatelství" není žádná závislá činnost. Jednatel a společnost jsou vlastně obchodní partneři :-) ***
Re: Pracovní smlouva jednatele společnos
*** Řekla bych, že ano. Protože jeho náplň není úplně totožná s obchodním vedením a je navíc širší o oblast toho ekonoma :-) ***
Re: dotaz k tomuto tématu
*** Zkusím v rychlosti a trošku jinak: pokud jako jednatelka budu i uklízet a dostanu v odměně za jednatelství přidány peníze, pak svoje mám a žádnou pracovní smlouvu ani nepotřebuji - a odvody jsou stejné. Pokud budu mít pracovní smlouvu na "uklízečství", pak už se tento "uklízečský" vztah řídí zákoníkem práce a z něj už mám několik "jistot" a výhod, které poskytuje zákoník (např. minimální mzdu, placenou dovolenou, atd. atd....) ***
Re: dotaz k tomuto tématu
A když uklízí jako zaměstnanec a jako jednatelka pracuje zadarmo? Někde jsem kdysi pradávno vyčetla, že jednatel (či kterýkoliv společník, ač není jednatel), který pracuje jako běžný zaměstnanec, nemusí mít prac. smlouvu.
Pokud bude úklid v odměně jednatelky, tak se to tuším daní i jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2007 13:27
Jednatel společnosti má uzavřenu pracovní smlouvu jako normální zaměstnanec. Může v ní mít ?
1.Zaměstnanec bude konat práci: jednatel společnosti - manager ?
Nebo má být jeho funkce v pracovní smlouvě nazvaná jinak?
Děkuji všem za odpověď.