Re: Jednatelka a příjem prosim o radu
*** I přesto, že nemáte žádnou smlouvu, je Váš vztah se společností vztahem obchodním a řídí se přïměřeně ustanoveními o mandátní smlouvě. Ve Vašem podání "minimální plat" zřejmě znamená, že Vám valná hromada přiznala nějakou odměnu za Vaše "jednatelství". A tahle odměna je z pohledu ZDP považována za příjem ze závislé činnosti (§6) a podléhá dani a odvodům jako mzda u každého jiného zaměstnance (např. podle výše, podepsaného prohlášení,...) ***
Re: Jednatelka a příjem prosim o radu
*** Ach jo, Zdeničko, nedostala jste se k tomu jednatelství jako slepý k houslím? Ale nic mi do toho není a neberte to jako jedovatost :-) Zjednodušeně řečeno, Vy jste zodpovědná za to, co se v SRO děje. Od odvodů je obyčejně účetní, která zpracovává mzdy a ví (podle výše), co vše je povinností srazit a odvést. A ano, odvody provádí zaměstnavatel, a tím je Vaše společnost ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2007 16:10
Prosim o radu,jsem jednatelka v s.r.o. nedostala jsem žádnou smlouvu(ani nevím jaká má být)mám minimální plat a potřebovala bych vědět zda to podléhá nějakým měsíčním odvodům a pod:.Děkuji všem za radu.