Záp.list-musí být orazen OSSZ

• (neregistrovaný)

5. 1. 2007 16:55

Prosím, jsme malá organizace, při ukončení prac.poměru zaměstnance, když mu dáváme zápočt.list, musí být orazen od sociálky nebo jen s naším razítkem? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2007 19:38

JG (neregistrovaný)

Re: Záp.list-musí být orazen OSSZ
      zaměstnanec má právo na to, aby dostal zápočtový list při ukončení PP. U malých organizací čerpání či nečerpání nemocenských dávek potvrzuje. OSSZ. Takže vy můžete vydat zápočtový list s tím, že na něm uvedete, že čerpání ND potvrzuje OSSZ a bude uvedeno na samostatném potvrzení.

• 5. 1. 2007 22:10

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Záp.list-musí být orazen OSSZ
      Sociálka v Brně vyžaduje předložení potvrzení o zaměstnání s tím, že k mé poznámce "viz příloha MSSZ" dá razítko a podpis a zápočet nemocí vyjede na příloze. Už jsem se s nimi o tom bavila, že když zaměstnanec skončí, ale marodí dále, já jsem podle zákona povinna mu potvrzení o zaměstnání vydat, takže při jejich pozdějším potvrzování zápočtu nemocí už jim potvrzení o zaměstnání nemohu předložit k orazítkování. Nějak to nemohou pochopit, stále tvrdí, že to tam orazítkovat musí a vůbec jim není známo, že podle zákona je zaměstnavatel povinen předat zápočťák už při skončení poměru. Můžu to sice vyřešit tím, že jedno potvrzení vydám při skončení zaměstnanci a druhý originál si později nechám orazítkovat od sociálky, aby měly jejich dušičky klid, a ten už stejně zaměstnanci nedám, ale nechám si ho. Chystám se zajít za vedoucí oddělení nemocenských dávek, že by bylo potřeba ujednotit pravidla a pracovnice poučit o zákonných povinnostech zaměstnavatelů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).