Re: Prosím, prosím, opravdu to nevím
A nečetla jste si náhodou ten můj odkaz na http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=276045? Pokud ne, prosím ještě toto. Podnikatel má 3 zaměstnance. Ti pracovali do 15.12. s tím, že 18.12.2006 si vzali všichni dovolenou, 19.12. mají 2 dovolenou 0,5 dne a ten jeden je od 19.12. nemocný. Ten podnikatel mi donesl docházku těch zaměstnanců s tím, že zbytek, tj. od toho 19.12. mají neplacené volno, protože firma byla zavřená. No a já teď nevím, jestli ti zaměstnanci mají napsat žádost o neplacené volno s tím, že by si zaplatili 1/3 ZP, 2/3 zaměstnavatel, to mi ale připadá nespravedlivé. Nebo jestli to má být jako překážka na straně zaměstnavatele, tj. proplatit všechno průměrem. To mi připadá spravedlivější. Jak byste to řešila vy? Děkuji moc.
Pište smysluplné nadpisy!
Prosím pro příště:
1) Pište smysluplné nadpisy
2) Nezačínejte nový dotaz, když pokračujete v diskuzi.
Jinak budou příspěvky mazány.
Re: Nepl. volno nebo překážka v práci?
No - víte, já jako mzdová účetní toho moc nenadělám, když vidím v docházce neplacené volno, a tuším (možná i vím, ale jak to dokázat?), že to je proto, že firma mezi svátky nepracuje, a ti zaměstnanci už nemají dovolenou... Nanejvýš mohu upozornit nadřízené. Nechala bych neplacené volno, ze kterého zaplatí 1/3.
Re: Nepl. volno nebo překážka v práci?
No jo, to beru, jenže on mi ten podnikatel donesl vyplněnou docházku právě jenom do toho 15.12. a když jsem se ho ptala, co s tím zbytkem, řekl mi, že jim mám napsat nepl. volno. Já tomu podnikateli ty mzdy zpracovávám, nepracuji u něj, takže co mu řeknu, tak to asi veme. Myslím. Připadá mi fakt nespravedlivé, aby to platili zaměstnanci. Vím, že mi to může být jedno. No a když to teda nechám na to nepl. volno, stejně to přece musím mít podložené žádostí, ne? Takže ti zaměstnanci ještě navíc budou muset podepsat žádost o nepl. volno, aby byl zaměstnavatel krytý. Ach jo, já fakt nevím. Asi to teda udělám tou žádostí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2007 11:47
Prosím o ověření, viz shrnutí na: http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=276045.
Děkuji moc. Jo, a musí zaměstnanec napsat žádost o neplacené volno, nebo je to jako překážka na straně zaměstnavatele, co ale pak s tím? Proplatit průměrem? A ještě něco. Jeden zaměstnanec by čerpal 1,5 dne dovolenou, tj. od 18.12.2006 do 19.12.2006 a od druhé půlky dne 19.12.2006 by měl neplacené volno. Platí se i za tento půlden ZP? A o to nepl. volno může požádat jen do 29.12., aby nemusel platit ZP i za ty další 2 dny, nebo musí požádat až do 31.12.2006? Děkuji moc všem.