Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 11. 2017 1:12
Dobrý den,
ráda bych se pustila do výroby a prodeje domácí KOMBUCHY, což je nápoj výrobním procesem podobný vínu či jablečnému cideru.
Chci se zeptat, jaké jsou kroky pro založení takovéto společnosti. K tomuto tématu mě napadají třeba následující konkrétní dotazy.
Je třeba ŽL, je to ohlašovací živnost nebo je třeba nějaké osvědčení?
Jaké normy musí splňovat výrobní místo, a jak jej registrovat, či kolaudovat?
Jaké jsou hygienické požadavky na výrobu, skladování a prodej domácích potravin?
Jaké jsou požadavky na označování?
A další?
Děkuji,Hela