Reklamace

• (neregistrovaný)

9. 1. 2007 11:40

Dobrý den,
    měla bych na Vás dotaz ohledně reklamačního řádu. V létě loňského roku jsem si v obchodě koupila skleněné dveře do sprchového koutu. V prodejně jsem je vyzvedla v pořádku, domů je dovezla také celé. Měla jsem je opřené v místnosti ve svislé poloze až do listopadu, kde čekaly na namontování. Tehdy je přítel chtěl vzít a namontovat je do sprchového koutu. Po celou dobu byly zabalené v originálním balení od výrobce (okraje v polystyrenových kapsách a celé v krabici - ta byla otevřená). Při naklonění na sebe se mu dveře z ničeho nic vysypaly na zem na malé perličky. Upozorňuji, že jsme s nimi nikde neklepli, aby byly naprasklé!!! Jeli jsme tedy do obchodu, kde jsme dveře zakoupili reklamovat a to 27.11.2006. Prodavačka si okopírovala prodejku s tím, že se nám majitel obchodu ozve. Nedostaly jsme žádný doklad o naší reklamaci (předpokládám, že to byla chyba - i naše). Majitel se ozval asi 2x s tím, že si máme zavolat technikovi z dané firmy a vyřešit si to osobně. Přítel mu volal, ale jelikož na něho technik zrovna neměl čas, slíbil, že se ozve. A už se neozval. Dnes je 9.1.2007 a stále nemáme reklamaci vyřešenou. Mohli by jste nám prosím poradit, jak se máme dále chovat v této záležitosti?
    Předem Vám moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2007 17:25

graver (neregistrovaný)

Re: Reklamace
      Divím se, že vůbec byli ochotni reklamaci akceptovat - mohli roztříštění (n.b. po takové době) svést na vnitřní pnutí, způsobené nesprávným skladováním, na poškození při manipulaci a podobné kecy.
      Pokud nebyla reklamace vyřízena v zákonné lhůtě, máte samozřejmě nárok na odstoupení od smlouvy, ale jestliže nemáte doklad s datum uplatnění reklamace, budete to těžko prokazovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).