Re: ukončení PP
Docela Vás chápu, byla jsem ve stejné situaci. Pokud s ním nemáte moc dobré vztahy a nebojíte se, tak mu pohrozte, že se půjdete poptat na úřad práce, jak dlouho zaměstnavatel nemusí platit výplatu. Z úřadu mu z toho můžou udělat docela problém. Jinak pokud o Vaší výpovědi ví dostatečně dlouho, tak mu napište, že si berete volno, pokud máte ještě nějaké ze starého roku. Vy se ho nemusíte ptát, jestli můžete skončit, Vy mu to pouze musíte oznámit.
31.1.2007 mi skončí výpovedná doba 2 mesiace.nemám dovolenku,ani PN.takže fakt neviem....
Vždyť Vám to píšu. Vy říkáte, že Vám nezaplatil už 2 měsíce - takže už určitě uplynulo 15 dní od splatnosti aspoň té jedné výplaty, nebo ne?. Takže můžete použít okamžité zrušení pracovního poměru podle § 56 dost. 1 písm b (i když jste původně dala výpověď). Ta původní výpověď se tím ruší. A ještě po něm můžete vymáhat - a teď se musím opravit - ne náhradu mzdy (to platilo loni), ale odstupné (podle nového zákoníku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2007 14:06
prosím o radu.som už fakt na konci svojich síl.Končím PP 31.1.2007. v novej práci nastupujem 1.2.2007,ale tam chcú,aby zaškolenie začalo už 15.1.2007. terajší zamestnávateľ so mnou nekomunikuje,ako sa mám teda s ním dohonúť.Všetky doklady týkajúce sa výstupu mám nachystané,aj ZL a ELDZ. Zamestnávateľ mi dlží výplatu za 2 mesiace. Mám mu teda zaslať email,že od 15.1.2007 už neprídem do práce a venovať sa novej práci?prosím,ako by ste postupovali VY? díky za rady.