Re: reklamní předměty
Já to účtovala dle Zákona o dani z příjmu § 25, odst.1, písm.t, kde jsem musela rozlišit tu hodnotu 500 Kč uvedenou v zákoně, tudíž jsem použila účet 513 a jelikož se jednalo o vyšívání triček, tak zbytek co se vešlo do té hranice dle zákona jsem dala na 518+analytika-Reklamní předměty
Za dar se nepovažuje reklamní nebo propagační předmět, který je opatřen obchodní firmou nebo ochrannou známkou poskytovatele tohoto předmětu nebo názvem propagovaného zboží nebo služby, jehož hodnota bez daně z přidané hodnoty nepřesahuje 500 Kč a který není s výjimkou tichého vína předmětem spotřební daně,
chápu to správně,že když jsme nakoupili knížky opatřené naším logem (autorovi jsme platili,že nám tam dá naše logo), kdy cena jednéknihy byla 160 Kč - my koupili 30 ks, tj. celkem zaplatili 4800, tak můžeme dát celou částku do daň. uznatelných nákladů?
Pokud jedna kniha stála 160 Kč, tak bych to dala normálně do uznatelných nákladů na ten účet 501
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2007 7:49
Prosím jak se zaúčtuje nákup reklamních předmětů?
501/211?