Danové přiznáni

• (neregistrovaný)

11. 1. 2007 11:08

Mám kamarádku,která mi vedla účetnictví nemám s ní sepsanou žádnou smlouvu.Podala mi danové přiznáni za rok 2006.Vyšla mi nelogická částka na kterou jsem jí upozornila,že se určitě spletla.Ted budu muset dávat opravne s částkou o 120000 tisíc víc než mi původně napsala.Řekla mi pouze,že se spletla a že jsem jí některé papíry nedala.Vím,že jsem jí vše předala.Do jaké míry má zotpovědnost?Mohu se bránit nějakou s ní sepsanou smlouvou,že má za vše zotpovědnost,až mi příjde kontrola z finančniho úřadu?Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2007 11:23

1234 (neregistrovaný)

Re: danové přiznáni
      to, zda vám vrátí peníze za zmršenou práci je váš a její problém. jde o 2006 tak máte dost času vše napravit. vůči fú jste zodpovědná vždy pouze vy, ale když podáte opravné, tak nevím,co máte na mysli.
      na vše je potřeba myslet včas. buď ušetříte, když tzv. načerno platíte kamarádku, ale pak si z ní nic nevezmete, nebo zadejte práci účetní či daňovému poradci, bude to dražší, ale případné penále vám při chybě zaplatí a bude to určitě kvalitnější odvedení práce, než od účetní, která udělá takový sek na dani.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).