Re: Stipendium podnikové
Mám stejný problém, volala jsem kvůli tromu i na FÚ. Mzdy ano, §6 1-d, můžou i podepsat prohlášení, jen asi prý bez odvodů SP a ZP. Ale to se mi nezdá.
S ohledem na novelu daně z příjmů:
Úbytek finančních prostředků=daň náklad zaměstnavatele=daň ze mzdy zaměstnci=odvody SP a ZP.........
Re: Stipendium podnikové
a já mám teď ten samý nebo podobný problém - fy chce platit stipendium studentům, kteří nejsou v zaměstnaneckém poměru (motivační důvody apod.) a nevím jak s daní a pojistným ? Podle mého názoru to ale není stipendium v pravém slova smyslu - takové,které např. pro přídavky se nezahrnuje do příjmu, je to defacto peněžní plnění, které je jen nazváno stipendium ??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2007 15:27
Zjistila jsem si, že stipendium podnikové můžeme dát do nákladů formou mezd jako příjem z budoucí činnosti. Jedná se o zákon daně z příjmu §6, odst. 1 d. Nevím zda se k tomu vztahuje sociální a zdravotní pojištění. Poradí mi někdo. Děkuji