Vypověd ve zkoušební době

• (neregistrovaný)

12. 1. 2007 8:56

Dobrý den,nastoupila jsem do práce 1.8 a 3.10 jsem otěhotněla ve zkušební době se mnou byl rozvázan pracovní poměr k 13.10 a ted mi přišlo ze zdravotní pojištovny že od té doby za mně zaměstnavatel neplatí zdrav.pojištění.Jsem stále na nemocenské bez přerušení a na mateřskou nastupuji za měsíc.Na pracovním uřadě mi zdělili že to hradí zaměstnavatel a nemusím se nikde hlásit.Jak to prosím je? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2007 9:59

eleanor (neregistrovaný)

Re: vypověd ve zkoušební době
      Měla jsem podobný problém .... je dobrý dojít na zdravotní pojišťovnu se smlouvou a doklad o nemocenském, kde si to okopírují a vymáhají už sami. Jelikož marodíte v ochrané lhůtě plati to za vás zaměstnavatel.Hodně štěstí

• 12. 1. 2007 10:32

Jiřka (neregistrovaný)

Re: vypověd ve zkoušební době
      Pokud marodíte a nemáte žádnou mzdu, tak za Vás zaměstnavatel žádné zdrav. pojištění neplatí. Jde akorát o to, že zdravotní pojišťovně musí být prokázáno, že marodíte po skončení prac. poměru a Vaše nemocenská je Vám hrazena na základě již skončeného pracovního poměru a z důvodu této nemocenské nemusíte odvádět zdravotní pojištění. Zaměstnavatel Vás sice na ZP odhlásil k 13.10., ale pak měl kódem N nahlásit začátek Vaší nemoci po ukončení pracovní poměru. Takže to zaměstnavateli připomeňte a navíc raději na svoji zdrav. pojišťovnu zašlete kopii neschopenky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).