Re: Vývoz služeb-řádky DP k DPH
Zuziku, §69 nerozumím a tak se chci zeptat, jestli pan D může vystavit fa s osvobozeným plněním. Firma B uskutečnila osvobozené plnění a pan D si jejich službu koupil. Zřejmě k ní něco přidal a prodává ji dál firmě A - je to ještě osvobozené plnění? Kdyby si nepřirazil tu padesátku a provedl jen přefakturaci (která není zdanitelným plněním)?
Re: Vývoz služeb-řádky DP k DPH
Pořád se jedná o přepravu zb.do třetí země na objednávku nebo na smlouvu a příslušné doklady (CMR atd) má u FV. V podstatě se stejně jedná o služby spojené s přepr.zb. do TZ. Je to složité, já sama na to čumím už dva dni. Jde mi jen o jeden pos..ný měsíc,prosinec. Jelikož začal podnikat v 12/06 a prostředkovává přepravu do Bulharska, tak od 1.1. je to jasné. Ale samozřejmě to nemusí být do budoucna jediný směr přepravy, tak v tom chci mít jasno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2007 18:17
Prosím Vás o pomoc, čím víc v tom ležím, tím mám víc galimatyáš. Příklad :
Pan D. je zasilatelem, tzn. že je jakýmsi speditérem. CZ firma A potřebuje zajistit přepravu zboží do TZ a tuto si objedná u pana D a ten ji následně zajistí u jiné CZ firmy B.
Po uskutečnění přepravy zboží do TZ vystaví firma B panu D fakturu s osvob. plněním dle § 69 na částku 500 Kč a pan D vystaví fakturu na firmu A s osvob.plněním dle §69 na částku 550 Kč. Tedy obě jsou bez DPH. Pan D do svého DP k DPH uvede do ř. 440 ( a návazných)za uskutečněná plnění osvobozená s nárokem na od. ve výši 550 Kč. Kam má uvést těch 500 Kč ? Může použít ř. 270 a 350 nebo měl být daň.doklad od firmy B s DPH ?