Re: DPH-dodatečné přiznání?
Opravné přiznání = v termínu.
Příklad - řádné přiznání za dph za 4Q podáte 15/01, pak zjistíte chybu a do 25/01 podáte opravné přiznání, kterým to řádné nahradíte.
Dodatečné přiznání = PO termínu.
V březnu zjistíte, že máte něco špatně v tom 4Q, takže podáte dodatečné př.
K vaší otázce - ano, neuplatněné odpočty dph si klidně uplatněte teď za 4Q. Ale pokud byste na nějaký zapomenutý odpočet starého roku přišla až po 25/01, musíte podávat dodatečné přiznání. Zkrátka - odpočty přes hranici kalendářního roku musíte řešit dodatečným přiznáním.
PS: Pokud hledáte odpovědi na své otázky, je též dobré hledat v příslušných zákonech (stejně je musíte znát!) nebo v nějaké dobré publikaci :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2007 18:22
Dobrý den,
určitě jste to tady už rešili mnohokrát, bohužel se mi to nepodařilo najít.
Pokud zjistím, že jsem např. v červnu a v září neuplatnila DPH u VPD nebo faktury přijaté (jsem čtvrtletní plátce), mohu si toto DPH odečíst v posledním čtvrtletí, nebo budu muset dělat dodatečná daňová přiznání (nebo opravná - jaký je rozdíl? Zatím bylo vše v pořádku, tak jsem to neřešila).
Děkuji za odpověď.