Re: Prosím, jak to bude s daň´.přiznáním
děkuji moc za uklidnění.Účtuji v programuJen jsem někde četla diskuzi (nemůžu to teď nikde najít), že se musí dělat dvojí přiznání.Uzavřít to bez DPH a pak znovu s tím DPH a udělat nějaký průmer.A tohle mne děsně zmátlo.
Re: Prosím, jak to bude s daň´.přiznáním
Váš omyl možná spočívá v tom, že některé programy neumějí korektně vyjet roční sestavy, pokud se během roku z neplátce stane plátce či naopak. Pak může být doporučováno vyjet si zvlášť uzávěrky za obě období, takže pak máte za dvě období dvě uzávěrky, dva deníky. Ale do přiznání se to stejně musí sečíst a podává se za jednoho člověka jedno přiznání za jeden rok. (Většina rozumných programů ale tyhle přechody neplátce->plátce zvládá, takže pokud zadáváte podle pokynů tvůrců programu, neměla byste mít žádný problém a stačila by skutečně jedna uzávěrka za rok :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2007 19:22
Dobrý den, prosím o radu.Klient byl FO neplátce DPH až do srpna 2006.Od září se stal dobrovolně plátcem DPH.zajímalo by mne, jak to bude s ďanovým přiznáním??prosím o radu.Ještě jsem něco takového vůbec nedělala a čím víc se blíží březen tím jsem asi bezmocnější.Děkuji