Re: Zkrácená pracovní doba a její mzda
Ten přepočet ze 40 hodin na 37,5 se týká případů, kdy ze zákona musí být kratší pracovní doba (směnný provoz). Pokud je firmě pracovní doba 40 hodin a vy budete pracovat 25 hodin, tak žádné přepočty není potřeba provádět. Minimální mzda je 48,10 na hodinu.
Re: Zkrácená pracovní doba a její mzda
Tady ta odpověď o tom přepočítávání, co jste našla, platí pro případ, že někdo pracuje na plný úvazek, akorát že pro něho ten plný úvazek není 40 h týdně, ale 37,5 h týdně (tzn. např. v případě trojsměnného provozu). Vy ale máte normální zkrácený úvazek, u něho se hodinová mzda nepřepočítává.
Buď jste odměňována měsíční mzdou , pak by měla být Vaše minimální (zaručená) mzda 5000 Kč (8000 : 40 x 25). Nebo jste odměňována hodinovou mzdou, a pak Vám náleží nejméně 48,10 Kč na hodinu. Záleží ještě na druhu Vaší práce. Uvedené částky se vztahují na 1. stupeň, tzn. na jednoduchou práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
16. 1. 2007 13:05
V předešlých dotazech jsem našla tuto odpověď.
Já jsem si myslela, že počet hodin vynásobím mim. hod. tarifem.
Prosím a kolik bude tedy minimální mzda při týdenní pracovní době
25 hod.?
Díky.
>>Dobrý den, jakým koeficientem přepočítám minimální
>>mzdu 48,1 Kč/hod. při 40-ti hodinovém prac. týdnu na
>>prac. týden 37,5 hod. Děkuji.
>Výpočet je následující:
>(48,10 : 7,5) x 8 = 51,31 Kč
>pro další minim. mzdové tarify je to obdobné
Prosím a kolik bude tedy minimální mzda při týdenní pracovní době
25 hod.?
Díky.