Re: Prosím mzdové
Samozřejmě, že to někdy vyjde menší, protože každý měsíc má jiný počet pracovních dnů. Zaměstnanci, kteří nikdy neberou žádné odměny, které by jim zvýšily průměr, dostali teď v prosinci méně, pokud si vybírali dovolenou. Dorovnává se jenom v případě, že by to bylo menší než minimální mzda 7955,-.
>>Jsme malá firma s.r.o., mzdy si zpracováváme sami,
>>účetnictví firma. Chtěla jsem se zeptat, mám program
>>MRP
>>na zpracování mezd, máme měsíční mzdu, program mi
>>počítá průměrný výdělek sečtením hrubé mzdy za
>>před.čtvrtletí bez náhrad za dovolenou a vydělěním
>>počtem
>>odpracovaných hodin včetně hodin svátků, když je jen
>>dovolená tak se hrubá mzda vydělí počtem pracovních
>>hodin za
>>měsíc včetně svátků a to se vynásobí počtem
>>odpracovaných hodin včetně svátků - tím vyjde mzda +
>>náhrada za
>>dovolenou = hrubá mzda, která mi někdy vyjde menší
>>než
>>smluvní měsíční plat a účetní z firmy my tvrdí, že to
>>nesmí vyjít menší a že to musím do smluvní měsíční
>>mzdy dorovnat. Chtěla jsem se zeptat zkušených
>>mzdových
>>účetní jestli to tak opravdu platí a zda je výpočet
Moc děkuji, ale ona mi to tvrdí, že se to dorovnává, když je jenom dovolená a žádné jiné náhrady, Děkuji Majka
>>mezd správný. Za odpověď velice děkuji s pozdravem
>>Majka.
>
>Samozřejmě, že to někdy vyjde menší, protože každý
>měsíc má jiný počet pracovních dnů. Zaměstnanci, kteří
>nikdy neberou žádné odměny, které by jim zvýšily průměr,
>dostali teď v prosinci méně, pokud si vybírali
>dovolenou. Dorovnává se jenom v případě, že by to bylo menší
>než minimální mzda 7955,-.
Dokud vám neukáže podle jakého §, tak bych nic nedorovnávala. To v měsících, kdy je 23 pracovních dnů a vychází to tedy víc než je měsíční mzda, tak by to zaměstnancům srážela?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
16. 1. 2007 13:25
Jsme malá firma s.r.o., mzdy si zpracováváme sami, účetnictví firma. Chtěla jsem se zeptat, mám program MRP na zpracování mezd, máme měsíční mzdu, program mi počítá průměrný výdělek sečtením hrubé mzdy za před.čtvrtletí bez náhrad za dovolenou a vydělěním počtem odpracovaných hodin včetně hodin svátků, když je jen dovolená tak se hrubá mzda vydělí počtem pracovních hodin za měsíc včetně svátků a to se vynásobí počtem odpracovaných hodin včetně svátků - tím vyjde mzda + náhrada za dovolenou = hrubá mzda, která mi někdy vyjde menší než smluvní měsíční plat a účetní z firmy my tvrdí, že to nesmí vyjít menší a že to musím do smluvní měsíční mzdy dorovnat. Chtěla jsem se zeptat zkušených mzdových účetní jestli to tak opravdu platí a zda je výpočet mezd správný. Za odpověď velice děkuji s pozdravem Majka.