Re: Zakázka pro Německo - záloha
Nezlobte se, ale nerozumín. V 10-2006 jsem vystavila zálohovou fakturu s nárokem na odpočet daně (dle volby v programu) a nyní, když si vytisknu DPH za 4. čtvr. se mi tato částka objeví v DP DPH na řádku 530. Aby se mi tam neobjevovala, musela bych ji smazat, ale to nejde, protože ji zase musím zdanit (daň z příjmu za 2006).
Když jsem si zkusila zadat výslednou fa v tomto čtvrtletí s odpočtem zálohy, tak se mi objeví na řádku 530 za 1. čtvrt.2007 částka krácena o zálohu. Mohla byste mi to vysvětlit konkrétněji?
Děkuji.
Asi jste někde udělala chybu - ř. 530 jsou plnění .... bez nároku na odpočet daně. Měla by se Vám objevit na ř. 410. Jinak to bude správně tak, jak píšete, že program uvádí. Za 4.q 2006 budete mít na ř. 410 částku přijaté zálohy, a v únoru se tam objeví fakturovaná částka minus záloha.
I když teď si nejsem úplně jistá, když vedete DE, jestli se povinnost přiznat plnění ke dni přijetí platby v přiznání k DPH na Vás taky vztahuje.
Třeba se ještě někdo připojí s názorem.
Mám program JUK WIN od fy KOPR software. Jediná možnost je, že ji zadám (zál. fa vystavím) v pohledávkách jako normální tuzemskou fa. Jen v tomto případě se mi na ř. 410 neobjeví.
Protože pro EU má program jen 3 možnosti: dodání plátci, neplátci a vývoz. Děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2007 15:26
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Vedu DE, jsem plátcem DPH, dodávám výrobky do Německa plátci DPH. V 11-2006 jsme obdrželi z Německa zálohu na materiál, na základě naší zálohové fa.
Výrobky budou vyrobeny a dodány až v 02-2007 a také vystaven DD. Jak prosím zaúčtovat tuto zálohu z hlediska DPH?
Má s tím někdo zkušenost? Děkuji.