Ubytování v ČR bez DPH prosím o radu

• (neregistrovaný)

17. 1. 2007 13:50

Dobrý den. Celou částku za ubytování a parkovné včetně DPH dávám na účet 512. DPH neuplatňuji, i když je na dokladě vyčísleno. Je tento postup napadnutelný finančním úřadem? Případně prosím o §, podle kterého můžu argumentovat.
    Děkuji za Váš drahocenný čas.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2007 14:51

Alena (neregistrovaný)

Re: ubytování v ČR bez DPH prosím o rad
      Proč neuplatňujete DPH?Tedy pokud jste plátci DPH,

• 17. 1. 2007 15:02

M (neregistrovaný)

>Proč neuplatňujete DPH?Tedy pokud jste plátci DPH,
      >
      >
      >Přišla jsem na to pozdě. Bývalá kolegyně DPH neuplatňovala. Mám cesťáky z března, květen 2006 a nechce se mi to složitě dávat do plnění prosinec 2006.

• 17. 1. 2007 15:16

Eva M. (neregistrovaný)

Proč složitě? uplatníte odpočet později, to přece nevadí. Předpokládám, že váš program by to měl umět (a že vy umíte s tím programem :-)) Připravujete se o odpočet. Jinak ale žádný zákon vám nepřikazuje uplatňovat odpočty, to je jen vaše právo. Když to řeknu polopatě, tak je to vaše blbost, že neuplatňujete odpočty, ale postižitelné to není - rozhodně ne ze strany berňáku. Ale být majitelem firmy, tak se na vás budu zlobit, protože firmu připravujete o peníze.

• 17. 1. 2007 17:11

Zdena (neregistrovaný)

Pokud nechcete uplatnit DPH na vstupu, pak můžete argumentovat ustanovením § 24/2/ch) ZDP, doplněným pokynem D-300, který se DPH podrobněji zabývá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).