Skříně -faktura na 47tis-majetek?

• (neregistrovaný)

17. 1. 2007 14:28

Dobrý den, firma koupila skříně a regály na prodejnu a do skladu za 47000Kč bez DPH. Můžeme to zaúčtovat do spotřeby-drobný majetek nebo je to soubor movitých věcí a odepisovat? Veškerý nábytek je samostatně stojící, není nijak smontován a cena nejdražšího kusu je 10tis bez DPH.
    Děkuji Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2007 15:25

MD (neregistrovaný)

Re: skříně -faktura na 47tis-majetek?
      Není to soubor movitých věcí - jednotlivé kusy vám slouží samy, můžete je přestěhovat... Zaúčtujte do spotřeby nebo můžete zaúčtovat 50 % jeden rok 50 % další.

• 18. 1. 2007 7:39

Jarda (neregistrovaný)

To mě zajímá. Jakým způsobem rozdělit do dvou let. V roce 2006 jsem kupoval vybavení do provozovny a tím jsem se dostal skoro do ztráty (budu muset použít min.základ daně). Moc se mi to nelíbí, ale nějak jsem si s tím neporadil. Pokud bych to mohl rozdělit do dvou let, tak by mi to pomohlo. Vedu DE.l

• 18. 1. 2007 10:03

Zdena (neregistrovaný)

Pokud vedete DE, tak musíte uplatnit celý výdaj na vybavení provozovny v roce, ve kterém jste zaplatil. V dalších letech už by nebyl daňově uznatelný.

• 18. 1. 2007 12:03

Jarda (neregistrovaný)

Děkuji. Myslel jsem si to, ale když jsem si přečetl příspěvek výše, tak jsem začal doufat, že existuje nějaká klička.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).