Re: Nevyplacení mezd
Okamžitě mu zašlete Oznámení o okamžitém zrušení pracovního poměru zaměstnancem dle § 56 odst. 1 písm.b) zákoníku práce- důvod nevyplacení mezd za měsíc x,y,z..., zašlete na adresu zaměstnavatele na doručenku do vlastních rukou, okamžikem doručení končí Váš pracovní poměr a vzniká právo na odstupné dle § 67 P(tříměsíční)
Současně zašlete kopii Vašeho oznámení s uvedením všech podrobností na průvodním dopise na Oblastní inspektorát práce podle sídla Vašeho zaměstnavatele.
Děkuji za odpověď.
Ještě mám dotaz- k dnešnímu dni nemám v ruce platový výměr, jen pracov.smlouvu ve které je uvedeno,že plat.výměr je nedílnou součástí smlouvy-i přes má upozornění jsem ho k dnešnímu dni nedostal.
Znamená to pro mě něco?Ten asi budu potřebovat na úřadu práce při registraci?
A co zápočtový list?-V případě že tam skončím okamžitě, je zaměstnavatel povinen mi ho zaslat?
A ještě jedna otázka - co by mělo být uvedeno v zápoč.listě když jsem u tohoto zaměstnavatele od 1/10 2006 a od té doby jsem nedostal ani korunu?
Pokud míním správně měl by tam uvést jen odpracované dny a výdělek 0,-Kč.??? Nebo se to tam neuvádí?
Děkuji moc za odpověď
To co píšete, uveďte vše ve stížnosti na Obl.inspektorát práce. V této situaci s Vámi asi zaměstnavatel nebude moc komunikovat, běžte rovněž s kopií Oznámení na ÚP a tam jim vysvětlete a doložte vše, co je s tím spojeno, oni Vám řeknou, jak postupovat, co kde vyžadovat atd.
Bohužel z vlastní praxe v poradenství vím, že takovýchto zaměstnavatelů je více a zaměstnanecc se někdy těžko dovolává svých práv.Skoro bych Vám doporučil najít právníka, ale tady by šlo hledat mezi právníky odborářů, kteří existují a pokud se nepletu, tak zaměstnancům radí zdarma, alespoň to tak donedávna bylo. Sídlili vždy nebo většinou v kraj.městě společně s odborářskými svazy-kraj.rezidenturou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2007 15:26
Dobrý den,
prosím o radu - zaměstnavatel mi nevyplatil mzdu od října 2006.
Od 1.1.2007 již do zaměstnání nejezdím (prostě nemám na dopravu).Rád bych se zeptal :
Mohu dát výpověď zaměstnavateli z důvodu nevyplac. mezd i když nejezdím do zaměstnání?
-co když mi to nebude chtít podepsat?
-nebo mě předejít a dát mi hrubé porušení kázně?
Mám vůbec nějakou šanci dostat z něj peníze?
Předem děkuji za odpověď.