Úraz na prodejně Mcdonalds

• (neregistrovaný)

17. 1. 2007 16:47

Potřeboval bych poradit, moje dcera Dominika /4roky/ v měsíci květnu uklouzla na podlaze v Mcdonaldovi v Ostravě. Měla otřes mozku a vzhledem k tomu , že byly jaké si komplikace s potvrzením o úrazu ze strany Mcdonalds tak ho budu mít až zítra. Mám potvrzení z nemocnice o úrazu , snímky apod. Chtěli si ji v nemocnici nechat ,ale to pro dceru bylo depresivní nebot jiz pred 2 lety byla 4,5 měsíce v nemocnici a prodělala HUS.

Tedy otázka se naskýtá , co vše můžu požadovat po Mcdonalds ,aby zaplatil. Pokud máte nějaké zkušenosti či víte nějaké podstatné věci ,poraďte prosím. Je zajímavé že se vše řeší údajně v Praze na centrale. Mám svého právníka , ale chtěl jsem se jeste zeptat co a jak. Díky Davidov

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2007 9:48

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Úraz na prodejně Mcdonalds
      Neporadím vám, protože tuto problematiku neznám. Jen se chci zeptat, pokud já nebo kdokoliv jiný uklouzneme ve vaší firmě na podlaze, budeme mít otřes mozku atd., kolik nám zaplatíte vy?
      :-) Fakt si myslíte, že McDonalds může za uklouznutí vaší dcery? A opravdu byste souhlasil s tím, že vaše firma je odpovědná za moje uklouznutí u vás?

• 20. 1. 2007 15:58

Davidov (neregistrovaný)

Re: Úraz na prodejně Mcdonalds
      ---------------------------

Dobry den ,

samozřejmě je firma zodpovědna nejen z morálního hlediska ,ale také z právního pohledu . U mne se také stal na provozovně úraz , když na rampě si hráli děti a jeden přepad z metrové výšky na kanál. Byly nesčetně krát upozorněni ,aby tam nechodili a přesto se stalo.

Jelikož tyto prostory , podotýkám i venkovní je ve vlastnictvím naši společnosti byly jsme zodpovědni k odškodnění daného úrazu. Ne však trestně zodpovědní. Na tuto událost musí být každá firma pojištěna ze zákona .

Rozdíl je mezi rampou pro náklad zboží a restaurací určená pro děti. Pokud zaměstnanec vytře lesklou dlaždbu na mokro a nedá tam jakékoliv upozornění , že je to nebezpečné tak to je opravdu do nebe volající. Doslova připravila zaměstnankyně past na děti. Mcdonalds je zodpovědný za provozování restaurace a za své zaměstnance a je plně zodpovědný za úraz mé drcery.

Mimochodem těžký otřes mozku ve 4 letech je pro mne jako rodiče i pro dítě závažný problém !

Davidov

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).