Práce ve stejném oboru - NUTNÉ

• (neregistrovaný)

17. 1. 2007 23:06

Zdravim, mam dotaz, v pracovní smlouvě u současného zaměstnavatele mam uvedeno, že nemůžu dva roky pracovat ve stejném oboru, je to nějak právně napadnutelné když odejdu a začnu hned pracovat ve stejném oboru? dekuji za reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2007 0:04

adriana (neregistrovaný)

Re: Práce ve stejném oboru - NUTNÉ
      ano, ale mělo by to být pouze v případě, že tím poškodíte svého součastnáho zaměstnavatele

>Zdravim, mam dotaz, v pracovní smlouvě u současného
      >zaměstnavatele mam uvedeno, že nemůžu dva roky pracovat
      >ve stejném oboru, je to nějak právně napadnutelné když
      >odejdu a začnu hned pracovat ve stejném oboru? dekuji
      >za reakce

• 18. 1. 2007 9:15

anonymous (neregistrovaný)

Mohu Vás uklidnit, tak jak to popisujete je to neplatné. Může to být maximálně na rok, součástí této dohody musí být i finanční plnění ze strany zaměstnavatele a to nejméně průměrný plat za každý měsíc. Co si pamatuji z diskuzí, pokud tam není finanční náhrada uvedena, je ujednání v tgomto bodě neplatné. jinak je to v ZP.

• 18. 1. 2007 11:00

M.T. (neregistrovaný)

takze ve chvili kdy odejdu ze soucasneho zamestnani, tak ma zamestnavatel povinnost mi v tomto obdobi vyplacet jeste prumernou mesicni mzdu za to ze pracuji v jinem oboru? prijde mi to nerealne takze jsem to asi spatne pochopil :-)...ujednani o nahrade v tomto bodu stoprocentne nemam...dekuji za odpoved

• 18. 1. 2007 13:05

anonymous (neregistrovaný)

Ono je to spíše tak, že ten požadavek ze strany zaměstnavatele takto formulovaný je neplatný, tudíž se jím nemusíte řídit.
      A nereálné to není, pokud by na vás měl takový požadavek (ale max. 1 rok, již zde je nesmysl), tak Vám to opravdu musí kompenzovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).