Re: Práce ve stejném oboru - NUTNÉ
ano, ale mělo by to být pouze v případě, že tím poškodíte svého součastnáho zaměstnavatele
>Zdravim, mam dotaz, v pracovní smlouvě u současného
>zaměstnavatele mam uvedeno, že nemůžu dva roky pracovat
>ve stejném oboru, je to nějak právně napadnutelné když
>odejdu a začnu hned pracovat ve stejném oboru? dekuji
>za reakce
Mohu Vás uklidnit, tak jak to popisujete je to neplatné. Může to být maximálně na rok, součástí této dohody musí být i finanční plnění ze strany zaměstnavatele a to nejméně průměrný plat za každý měsíc. Co si pamatuji z diskuzí, pokud tam není finanční náhrada uvedena, je ujednání v tgomto bodě neplatné. jinak je to v ZP.
takze ve chvili kdy odejdu ze soucasneho zamestnani, tak ma zamestnavatel povinnost mi v tomto obdobi vyplacet jeste prumernou mesicni mzdu za to ze pracuji v jinem oboru? prijde mi to nerealne takze jsem to asi spatne pochopil :-)...ujednani o nahrade v tomto bodu stoprocentne nemam...dekuji za odpoved
Ono je to spíše tak, že ten požadavek ze strany zaměstnavatele takto formulovaný je neplatný, tudíž se jím nemusíte řídit.
A nereálné to není, pokud by na vás měl takový požadavek (ale max. 1 rok, již zde je nesmysl), tak Vám to opravdu musí kompenzovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2007 23:06
Zdravim, mam dotaz, v pracovní smlouvě u současného zaměstnavatele mam uvedeno, že nemůžu dva roky pracovat ve stejném oboru, je to nějak právně napadnutelné když odejdu a začnu hned pracovat ve stejném oboru? dekuji za reakce