Re: faktura za plyn DPH
*** Taky si myslím, že fa není v pořádku. DUZP by mělo být 13.12. Zkuste se s nimi domluvit - pokud nedomluvíte, držela bych se té jejich faktury = neuplatňovala dříve ***
*** Tak přiznávám, že s tím jsem se ještě nesetkala :-) - že by si dodavatelé takhle hráli s DUZP - to by si ho klidně mohli posunout i o půl roku, ne? :-) A byla jsem v domění, že "popřípadě dnem zjištění skutečné spotřeby" platí tam, kde třeba nejsou měřiče (např. odpočtové hodiny). Díky za informaci :-) ***
Týká se především energetických a plynárenských firem. Šla jsem po tom mj. na přelomu dubna a května 2004, kdy se měla sazba DPH. Z FŘ i MF přišly informace, že postupují v pořádku - např. odečet k 30.04., DUZP začátkem května. Obvykle jde o pár dní, ale na podzim jsem se u ČEZ setkala i 2 fakturami, k odečet byl 2 dny po sobě, ale vyúčtování mělo rozdíl 5 týdnů. Co k tomu dodat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2007 10:56
Přišla nám faktura za plyn za období 1.1.06-13.12.206
vystavena 13.01.07
DUZP 13.1.07
Prosím o radu ak ji správně zaúčtovat, asi bych měla v prosinci
spotřebu zaúčtovat na doh.pol. a pak v leddu přeúčtovat,
zdá se mi však jednodušší fa zaúčtovat ještě do prosince,
ale to zřejmě nemůži kvůli DPH - neměla by plynárna uvádět
DUZD 12/06 ?
Děkuji