Re: Casove rozliseni, opakujici se platb
Hlavně byste na to měla mít vnitřní předpisy (směrnice) podepsané majitelem firmy. Pokud je nemáte, urychleně je dodělejte po předchozí domluvě s majitelem firmy a máte vyřešeno. V zásadě je možné rozlišovat i nerozlišovat, ale mělo by se to dělat každý rok stejně.
v roce 2006 mam casove rozlisit casopisy (vadi ze casopisy bychom casove rozlisovali ale pojistne a telefony ne?) nebo je v roce 2006 casopisy opet nemam casove rozlisit jako v prechazejicich letech. Poradite co mam delat,jak chybu napravit?
Hlavně si zpracujte tu interní směrnici. Tam můžete stanovit, že rozlišujete od nějaké částky výše, nebo za časopisy a telefony ne a za pojistné ano atd. To je na vás. Ale udělejte si pevná pravidla a těch se držte. A jak jsem psala, ať tu směrnici odsouhlasí váš nadřízený. Tohle stejně nemůže rozhodnout za vás nikdo z nás externích, my můžeme jen napsat, jak se to dělá u nás nebo k čemu se přikláníme my, ale jak si to rozhodne vaše firma, to je fakt na vás.
prosím ještě jeden dotaz, s majitel spol. jsme se domluvili,ze podle vnitrni smernice nebudeme rozlisovat pojisteni,telefony ani casopisy. Prosim muze byt velky problem z pohledu FU, kdyz az do roku 2004 se casopisy nerozlisovaly,v roce 2005 rozlisovaly a od roku 2006 zase nerozlisuji?
v roce 2005 jsme měli na 381 (časově rozlišené časopisy) částku 9000,kterou jsem v roce 2006 dali do nakladu. Snad z toho fin. urad nebude delat problemy a vymerovat penale :-( Prosim poradite jak by se tato chyba dala obhajit? Nastupen nove ucetni? Nebo proste doufat ze na rok 2005 neprijde kontrola z FU.
Ale udělejte si pevná pravidla a těch se držte.
>>>>A
>>>>jak jsem psala, ať tu směrnici odsouhlasí váš
>>>>nadřízený. Tohle stejně nemůže rozhodnout za vás
>>>>nikdo
>>>>z nás
>>>>externích, my můžeme jen napsat, jak se to dělá u nás
>>>>nebo k čemu se přikláníme my, ale jak si to rozhodne
>>>>vaše firma, to je fakt na vás.
>>>
>>>prosím ještě jeden dotaz, s majitel spol. jsme se
>>>domluvili,ze podle vnitrni smernice nebudeme
>>>rozlisovat
>>>pojisteni,telefony ani casopisy. Prosim muze byt
>>>velky
>>>problem z pohledu FU, kdyz az do roku 2004 se
>>>casopisy
>>>nerozlisovaly,v roce 2005 rozlisovaly a od roku 2006
>>>zase nerozlisuji?
>>
>>Noo, optimální to není, ale jelikož nepůjde o moc
>>velké částky, tak si myslím, že z toho nikdo nebude
>>dělat
>>velký problém.
>
>v roce 2005 jsme měli na 381 (časově rozlišené
>časopisy) částku 9000,kterou jsem v roce 2006 dali do
>nakladu. Snad z toho fin. urad nebude delat problemy a
>vymerovat penale :-( Prosim poradite jak by se tato chyba
>dala obhajit? Nastupen nove ucetni? Nebo proste doufat
>ze na rok 2005 neprijde kontrola z FU.
Netrapte se tím, změnit to nemůžete. Udělejte interní směrnice, jak radí Eva, nechte je podepsat statutárním orgánem a doufejte. Pokud ze změny časového ne/rozlišování nekouká úmysl, tak jsou většinou kontrolní pracovníci rozumní.
A argument, že nová účetní to dává dohromady je dobrý.
Hezký den!
Dekuji, ja bych to mohla zmenit tim,ze se domluvim s majitelem spol.ze budeme casove rozlisovat pouze casopisy,ale zda se mi to hloupe,kdyz jine castky se rozlisovat nebudou. Byla moje hloupost,ze jsem je v roce 2005 rozlisila. Jeste me napada,dat v roce 2006 misto 501/381 tak jako danove neuznatelne N,ale by se urcite nebude libit majiteli spol.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2007 7:54
Dobrý den,
po prečtení pár příspěvků v diskuzi mám v hlavě zmatek. Prosím poradíte mi?
Když mi chodí faktury za telefon, kde je vždy období od 6. do 5. následujího měsíce,tak to mohu brát jako opakující se platbu a fakturu z období od 6.12 2006 do 5.1.2007, DUZP 5.1.2007 dat celou do roku 2007. - nebo nutno časově rozlišit, když bývalá účetní nerozlišovala?
Když mi chodí pojištění na auta za období od 4.11. 2006 - 4.11.2007, toto pojištění chodí již několik let, tak jde taky o opakující se platbu nebo je nutno časově rozlišit?
A jak je to s časopisy? Pokud mi chodí faktury na předplatné časopisů již několik let za stejný časopis, tak je to taky opakující se platba nebo v tomto případě je nutno opravdu časově rozlišit? Kolegyně až do roku 2004 časově nerozlišovala časopisy,v roce 2005 jsme tu měli kontrolu na roky 2002 a 2003 a majitel spol. mi řekl,že bych měla časopisy časově rozlišit,takže v roce 2005 jsou časopisy časově rozlišeny,nyní mi tvrdí,že nic takového neříkal,jak to mám udělat v roce 2006,rozlišovat nebo ne? Pokud telefony a pojistenï budu brat jako opakujici se platbu a casopisy budu casove rozlisovat,muze byt problem z pohledu FU? Dekuji za rady