Re: Jak a kdy prokázat těhotenství+výpov
Pokud jste dostala výpověď a nesouhlasíte s ní z důvodu Vašeho těhotenství, musíte ho (to těhotenství) prokázat neprodleně - potvrzením od lékaře. Jak může zaměstnavatel vědět, že mulvíte pravdu, když říkáte, že jste těhotná? Lékař potvrdí, že jste v den, kdy jste výpověď dostala, byla těhotná.
Já jim už ukazovala těhotenský průkaz při ústním sdělení, že jsem těhotná dva dny před výpovědí. Když mi předložili výpověď dva dny na to, popírali, že to nedostali oficiálně, tak jsem jim okopírovala první list z těhotenské průkazky a na výpověď napsala, že s výpovědí nesouhlasím a trvám na PP. Musím přinést ještě něco jiného od doktora přesto? Platí výpověď? Musím se soudit, v případě, že budou trvat na výpovědi? Domnívám se, že výpověď je neplatná - i když zaměstnavatel o tom neví, a já to dodatečně prokážu.
Pokud chtějí oficiální sdělení od lékaře, musíte ho předložit. Těhotenský průkaz není oficiální důkaz - je potřeba potvrzení od lékaře, že jste v den, kdy Vám byla výpověď dána, byla těhotná. Nevím, proč se tomu tak bráníte. Výpověď Vám běží, takže jste stále zaměstnancem, až přinesete potvrzení, které bude nezpochybnitelné, pak se výpověď ruší a žádné souzení nebude třeba. Ledaže by nerespektovali to lékařské potvrzení - ale to asi nehrozí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2007 15:27
Dobrý den,
chci se zeptat, kdy a jak mám prokázat těhotenství a zda by byla platná výpověď, pokud bych dostala výpověď v době, kdy už jsem těhotná, ale zaměstnavatel nedostal oficiální oznámení (jen ústní sdělení, které popírá). děkuji za odpověď.