Re: Jak odstoupit od Dohody o prov. prác
K nezaplacení: doporučuji písemně požádat zaměstnavatele o úhradu dlužných částek s upozorněním, pokud tak neučiní např. do 7 dnů že zasíláte veškerou dokumentaci(dohody, doklady o provedení nebo předání práce,cokoliv jiného souvisejícího) jako stížnost na Oblastní inspektorát práce dle sídla zaměstnavatele. Za neplacení mezd nebo odměn z dhod hrozí vysoké pokuty. Pokud nezaplatí, tak to skutečně udělejte.
K nové dohodě- pokud jste ji uzavřela, tak platí povinnost odvést práci a z jeho strany uhradit sjednanou odměnu. Jestliže bude plnit z této nové dohody, tak byste měla sjednanou práci nebo úkol dokončit. Je ale asi problém, když neplatil dříve, zda bude platit teď.
Pokud Vám nezaplatí ani za práci na základě této nové DPP, tak mu písemně sdělte, že pro hruhé porušení uzavřené DPP z jeho strany odstupujete a přidejte to ke stížnosti na OIP.
pájo, mnohokráte děkuju za radu. Ale myslím, že plnit a čekat, zda milostivě zaplatí nebudu. Nejsem jediný člověk, se kterým tak vypekl a dokonce se bude podávat asi hromadná stížnost. Šlo by to tak, že mu doručím písemně, že odstupuji od dohody z důvodu ztráty důvěry či tak něco?
Já bych to formuloval tak, že odstupuji od DPP uzavřené dne...., neboť do dnešního dne mi nebyla uhrazena sjednaná odměna za práce provedené na základě DPP ve výši....Kč.Pokud jste pro něj teď ještě nic neodvedla nemá Vám tedy za co platit odměnu a práci ať si zadá někomu jinému. Zajímalo by mne, co za práce zadává, když to neplacení je ve více případech u něho běžné.
Pokud se píšete stížnost za více osob a vše doložíte, bude to mít větší váhu, postih od OIP může být až do dvou milionů Kč. Přeji Vám úspěch.
Už jsem odvedla asi 8hodin práce, ale míním v pondělí navštívit jeho firmu, vrátit veškeré materiály, co mám půjčené k výkonu práce a předat mu odstoupení od smlouvy.
Budu v skrytu duše doufat, že zaplatí (nejen mě) nejen za měsíce říjen a listopad, ale i prosinec(tam je splatnost do konce ledna). Ale už vůbec nebudu počítat s tím, že by mi v polovině března zaplatil těch 8 hodin. Vzhledem k tomu, že se jedná o výuku jazyků, tak zklamal nejen lektory, ale hlavně také ztratil důvěrů studentů a svým přístupem pochybuji, že ještě někde nějaké kšefty jsedná, spíše po němu budou i studenti vymáhat zpět část kurzovné, pokud kurzy neobsadí novými lektory. Což také pochybuji, protože ve zdejším kraji jich je nedostatek.
Pájo díky moc za pomoc. Snad se to povede jak má a já už si napříště budu pamatovat nejen pozorně číst smlouvu a nepodepisovat pod nátlakem, ale také kontrolovat stavy účtů.
A jak se říká: chybami se člověk učí, ale nebohatne. :o)
>Už jsem odvedla asi 8hodin práce, ale míním v pondělí
>navštívit jeho firmu, vrátit veškeré materiály, co mám
>půjčené k výkonu práce a předat mu odstoupení od
>smlouvy.
>Budu v skrytu duše doufat, že zaplatí (nejen mě) nejen
>za měsíce říjen a listopad, ale i prosinec(tam je
>splatnost do konce ledna). Ale už vůbec nebudu počítat s
>tím, že by mi v polovině března zaplatil těch 8 hodin.
>Vzhledem k tomu, že se jedná o výuku jazyků, tak
>zklamal nejen lektory, ale hlavně také ztratil důvěrů
>studentů a svým přístupem pochybuji, že ještě někde nějaké
>kšefty jsedná, spíše po němu budou i studenti vymáhat
>zpět část kurzovné, pokud kurzy neobsadí novými
>lektory. Což také pochybuji, protože ve zdejším kraji jich
>je nedostatek.
>Pájo díky moc za pomoc. Snad se to povede jak má a já
>už si napříště budu pamatovat nejen pozorně číst
>smlouvu a nepodepisovat pod nátlakem, ale také kontrolovat
>stavy účtů.
>A jak se říká: chybami se člověk učí, ale nebohatne.
Není zač, cokoliv budte vracet, tak seznam a nechat podpsat, aby Vás pak neuháněl o náhradu škody.odstroupení podepsat převzetí nebo mu ho předat a odmítne-li převzít, tak zaslat na doručenku do vlast. rukou.Přeji úspěch.
>:o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2007 10:46
Dobrý den, vzhledem k tomu, že už jsem 3měs nedostala zaplaceno za práci, kterou jsem odvedla a několikrát na to upozornila zamestnavatele, chtěla bych odstoupit od smlouvy. Prosím o radu jak na to? Ještě pozn. než jsem zjistila na účtech, že nebylo zaplaceno, podepsala jsem již smlouvu novou- pod nátlakem. Jak z toho ven?