Re: Neuhrazené SP+ZP za zaměstnance-DP?
Dejte mu přečíst § 24/2/f ZoDP. Nemluví se o žádném strženém nebo pojistném odváděném zaměstnavatelem, ale hrazeném pojistném zaměstnavatelem jako celku. Když ho neuhradíte do konce ledna 2007, pak ho musíte vyčlenit v DPPO z nákladů. Nákladem pak bude v tom zdaň.období, kdy ho skutečně zaplatí a o tu částku si zase povýší náklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2007 17:49
Dobrý den, firma s.r.o. má dluhy na SP i ZP. Jednatel souhlasí, že se neuhrazené pojistné které jde do nákladů (tedy za zaměstnavatele) přičte k základu daně (ř.40), ale částka která je sražena zaměstnancům (a neuhrazena) co se uvádí na ř.30 se tam prý dávat nemá, že minulá účetní-daňová poradkyně to taky nedělala (prý se to vždycky nemusí) a že nebude kvůli mně (!) platit vyšší daně. Jak ho mám přesvědčit že mám pravdu? Navíc nejsem daňový poradce-mám tedy asi nižší váhu slova :o)
Díky D.